Visi Sekolah

Sunday, May 16, 2010

Perkhemahan Agung Unit-Unit Beruniform 2010Satu perkhemahan unit-unit beruniform SMK Pahi telah berjaya diadakan pada 6 – 8 Mei 2010. Seramai lebih 240 orang pelajar dari 7 unit beruniform masing-masing telah menyertai perkhemahan ini. Unit Uniform yang terlibat ialah Kadet Polis, Kadet Remaja Sekolah (KRS), Kadet Bomba, Briget Bakti, Puteri Islam, Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) dan Persatuan Bulan Sabit Merah (PBSM)


Selain daripada guru yang bertindak sebagai urusetia dan AJK program perkhemahan ini, para pelajar tingkatan 6 seramai 22 orang juga telah dilibatkan sebagai pembantu urusetia kepada guru.


Antara aktiviti yang telah berjaya dijalankan ialah Aktiviti Pandu Arah / Kompas, Kemahiran ikatan tali, Senaman Malaysia Cergas, Tarian Poco-Poco, Kem Kraf, Aktivti Jalan Lasak, Merempuh Halangan, Mendaki menggunakan tali, Menyeberangi Sungai, Ikhtiar Hidup, Menjala Ikan, Sukaneka, Pertandingan Memasak dan Persembahan Kebudayaan.


Antara objektif Perkhemahan:

1. Meningkatkan disiplin dan motivasi di kalangan pelajar ke arah kecemerlangan diri.

2. Membentuk pelajar agar mempunyai jati diri, bersahsiah dan berperawakan yang menarik.

3. Meningkatkan kemahiran bersosial di kalangan pelajar.

4. Memupuk semangat perpaduan dan rasa bangga sebagai warga sekolah.

5. Mendedahkan kemahiran berorganisasi dan pengurusan kepada AJK pelajar yang bertindak sebagai urusetia/fasilitator sepanjang perkhemahan.


Jom kita tengok gambar sepanjang aktiviti perkhemahan berlangsung.


Zaassssss ..

Pihak sekolah mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat, terutama kepada pihak AJK Induk dan AJK kerja.

Kepada semua guru, jasa dan tunjuk ajar sepanjang perkhemahan adalah satu amalan yang sangat mulia.

Kepada semua pelajar yang menyertai perkhemahan, moga ianya dapat memberikan pelajar suatu pengalaman, pengetahuan dan kemahiran yang boleh digunapakai pada suatu hari nanti.

Kepada urusetia pelajar Tingkatan 6, jadikan segalanya sebagai ilmu untuk merancang dan mengurus sesuatu program.

Terima kasih semua ...
0 comments: