Visi Sekolah

Thursday, April 29, 2010

Program KelasKu Ceria JiwaKu Tenang


Sabtu lalu, masa akhir sebelum pulang - pihak sekolah telah mengadakan program KelasKu Ceria JiwaKu Tenang. Program berkenaan lebih kepada aktiviti gotong-royong kelas, khususnya dalam usaha untuk membersihkan habuk debu baru dan lama serta menceriakan lagi kelas.

Dalam program ini, Guru telahpun bersedia dengan pelbagai bahan untuk aktiviti program tersebut. Para pelajar bersama-sama guru kelas bersama-sama membersihkan kelas serta menceriakannya. Keratan-keratan akhbar, majalah, Kata-kata pujangga motivasi dan BBM telah ditampal pada setiap sudut sebagai bahan santapan mata dan rohani. Papan kenyataan kelas juga telah dikemaskinikan dan dihiasi bagi nampak lebih menarik lagi.


Kepada semua pelajar dan guru, pihak sekolah mengucapkan terima kasih dan berharap usaha ini akan berterusan sepanjang tahun. Usaha ini penting, kerana apabila kelas ceria dan bersih, suasana P&P akan berlaku dalam keadaan yang lebih menarik lagi. Udara pernafasan juga akan lebih segar … Bila udara dan suasana kelas kondusif, jiwa pelajar akan tenang untuk menerima dan melaksanakan setiap apa yang diajar oleh guru.
0 comments: